אילו שירותי ענן בחינם מציעים לנו?
שירותי אחסון בענן בחינם הכוללים 2 ג’יגה ועד 50 ג’יגה לפעמים – כבר מזמן לא מספיקים לנו.
לא משנה אם אתם משתמשים בשירותי אחסון בענן בחינם עבור אחסון חומר לימודי, תמונות או קבצים שלח העבודה, אינספור המסמכים שאנחנו עובדים אתם מדי יום – פשוט כבר לא נכנסים לנפח המצומצם הזה.
אם אתם מחפשים שירותי ענן מומלצים, בין אם קיבלתם את ההצעה של גוגל להגדיל את נפח האחסון או שרכשתם כונן חיצוני להגדלת הנפח הקיים, כדאי שתכירו את מה שמציעות החברות השונות וכך תוכלו לבחור את מה שהכי משתלם לכם.
היכנסו גם לקריאה על:
חינם זה סתם? מפנה מקום בארון למסמכים שלך
מי שאינו משתמש בקבצים רבים, יכול להסתמך על שירותי אחסון בענן (טכנולוגיית ענן) בחינם של גוגל דרייב,אבל רוב הסיכויים שבתוך זמן קצר כבר לא יישאר לכם שם הרבה מקום…
כדי ליהנות מנפח אחסון ענן בלי פשרות,ריכזנו עבורכם את כל היתרונות והחסרונות של שירותי ענן מומלצים המוצעים על ידי החברות הגדולות בתחום.
למידע עבור שירותי מחשוב ענן לעסקים לחצו כאן
iCloud
מי שכבר עובד עם Apple, יכול פשוט ליהנות משירותי האחסוןוהתמיכה שמציעה החברה למנויים שלה.אם אתם עדיין לא משתמשים ב-Apple,שירותי אחסון בענן שלה הם בטח לא הסיבה שתעברו לחברה.אפל לא מנסה אפילו להתנחמד ללקוחות או למכור את השירותים שלה בהנחה.
החברה מציעה ללקוחותיה חבילה בסיסית של 50 ג’יגה שעבורם תיפרדו מ-3.90 שקלים לחודש.אבל משום ש-50 ג’יגה בייט הם דרישה צנועה בימינו,Apple מעמידה לרשות לקוחותיה גם 200 ג’יגה בייט ב-11.90 לחודשאו 2,000 ג’יגה בייט ב-39.90 לחודש.
ומשום שגם באפל הכל עובר במשפחה, בני ובנות זוג,ילדים ואחים יוכלו להעלות את התמונות המשפחתיות והקבצים מהלימודים תחת אותו מנוי.
שירותי ענן מומלצים – לסיכום:
יתרון: הכי נוח למשתמשי אפל
חסרון: לא מתאים למי שלא משתמש ב-Apple
Google Drive – גוגל כמו שגוגל יודעת
אז אם בשירותי ענן מומלצים עסקינן, החל מ-8 שקלים לחודש ואתם יכולים ליהנות מנפח של 100 ג’יגה בייט,לחלוק את האחסון עם בני משפחה,למדר את הגישה לכוננים שאתם רוצים להשאיר פרטיים,לקבל תמיכה אונליין במייל, בצ’ט או בטלפון סביב השעוןוליהנות מהנחות ברכישת אפליקציות ב-Google play.
אם גם אתם מחזיקים אנדרואיד,אז קחו בחשבון ש-Drive הוא האופציה הפופולרית ביותר עבור משתמשי גוגלכי הוא מסתנכרן בצורה מדהימה עם Gmail, Docs, Sheetsועוד מגוון רחב של שירותים שמציעה גוגל ולא יורדים ברמה שלהם מ-Word של מייקרוסופט.
העבודה עם הדרייב נוחה יחסית ולמרות שהמערכת מסדרת את הקבצים באופן אוטומטי,אתם גם יכולים לחלק את המסמכים לפי תיקיות,להקצות רמות אחסון חדשות,להחליט מה אתם רוצים לשתף ועם מי והכי חשוב –לגשת מכל מקום ובכל שעה, לכל מסמך רלוונטי.
לסיכום:
יתרון: נוח ונגיש ביותר למשתמשי אנדרואיד, שימוש עוד יותר נוח באפליקציה
שירותים קיימים: 15 GB ללא תשלום
טרה בייט: 10 דולר לחודש
Drop box – הגרסה החברתית
מעניקה שירותי אחסון בענן בחינם גם למשתמשי לינוקס ובלקברי. כמובן, בלי להזניח את Windows, Mac, אנדרואיד ואחרים
מה תקבלו בשירותים של Dropbox?
2 GB אחסון חינמיים. קחו בחשבון ששטח האחסון מצומצם מדי לתמונות או קבצי מוזיקהומיועד בעיקר לאחסון מסמכים.
רוצים עוד נפח?
Dropbox משתמשת בכוח של הרשת– 125 mb נוספים על שיתוף הקישור בפייסבוק, טוויטר ורשתות אחרות,– 500 mb נוספים בחינם על כל חבר שתוסיפו.לא מסתפקים בזה? תמורת 7.99 יורו בחודש תיהנו מנפח של 1 טרה!
מי שוותיק בתחום, כבר מכיר את דרופבוקס ולא מאתמול.עם ממשק נוח ביותר לשימוש שוטף, שיתוף קבצים קל ופשוט מתמידואפשרות גישה מכל נקודה בגלקסיה – דרופבוקס היא עדיין בין כוכבות האחסון בענן.
מבין כל החברות האחרות בתחום,דרופבוקס היא הנוחה ביותר לעבודה על מצגות, עיצובים מעניינים,שילוב של-power point ועוד. דרופבוקס גם שומרת עבורכם קבצים שנמחקו ללא תשלום נוסף.
לסיכום:
יתרונות: אידאלית לעבודה משותפת עם קולגות וחברים
ללא תוספת תשלום: עד 2 GB
תוספת 500 M על כל חבר שתצרפו (עד 16 ג’יגה)
טרה בייט: 10 דולר לחודש
One Drive – למי קראתם "גדול"?
OneDrive, הפיצ’ר של מייקרוסופט, מציע 3 מסלולי אחסון בתשלום,עם הבדלים משמעותיים בין המסלולים השונים:הזול ביותר עולה 8.99 שקלים לחודש ומעניק 50 ג’יגה.אפל למשל, מציעה את אותו הנפח בחצי מחיר.גוגל, להבדיל, מציעה נפח כפול בשקל פחות. אז מה העניין?
העניין האמיתי מתחיל לקרות דווקא במסלולים היותר גדולים:רישיון אישי עבור אופיס 365, שימוש במגוון רחב של מכשירים, טרה בייט לאחסון ו-50 ג’יגה נוספים לחשבון ללא מייל,בלי פרסומות ובלי הפתעות, רק ב-30 שקלים לחודש. יתרון משמעותי שבהחלט מתחרה באחרים.
וזה רק הולך ומשתפר למי שמשתמש בנפחי אחסון גדולים יותר: 1 טרה בייט אותם תוכלו לחלוק,תיבת מייל בגודל של עד 50 ג’יגה ותוכנת אופיס ל-5 מחשבים,טאבלטים וסמארטפונים תסתכם בלא יותר מ-45 שקלים.לאלו שאוהבים להיות בטוחים בעסקאות שהם עושים,דעו לכם שאתם גם מקבלים גיבוי ענן למשך 30 ימים. והכל ב-45 שקלים.
לסיכום:
יתרון: אידאלי לסטודנטים וסנכרון מעולה עם Windows
שירותים מובנים: 5 ג’יגה בייט בחינם
טרה בייט: חינם לסטודנטים ומנויים